Van de Looi: 'Dit is ook een les voor het Nederlandse voetbal'

Reacties

FC Groningen neemt na de 0-0 tegen Sporting Braga met in totaal slechts twee punten afscheid van de Europa League. En dat is volgens trainer Erwin van de Looi niet alleen een harde praktijkles voor zijn eigen elftal.

Van de Looi: 'Dit is ook een les voor het Nederlandse voetbal'

'Je merkt heel duidelijk welke dingen je tekortkomt', blikte Van de Looi terug op de campagne voor de camera van FOX Sports. 'En dat is niet alleen een les voor ons, maar ook voor het Nederlandse voetbal', trok hij het wat breder. 'Het tempo, fysiek...'

'Bij vlagen spelen we goed, maar dat is niet voldoende om punten te pakken', voegde aanvoerder Hedwiges Maduro daaraan toe. 'Met fases is het ons wel gelukt er iets van te maken, maar de vermoeidheid komt ook naar boven. De groep wíl wel, maar dit kost veel kracht.'

Angst
'Goed dat je 'm deze keer wél over de streep trekt', doelde Sergio Padt op de kansen die Braga nog kreeg om het duel in Portugees voordeel te beslissen. 'We zijn al een paar keer de fout in gegaan, dan sluipt er toch een beetje angst in de ploeg', zei de keeper over de slotfase, waarin Groningen mede door zijn ingrepen op de been bleef.

'We hebben 65 minuten best wel oké gespeeld', aldus Van de Looi, die zeer tevreden was over het experiment met Simon Tibbling als nummer 10. 'Volgens mij is het aardig gelukt. Hij is ook iemand die de bal heel graag wil hebben', omschrijft hij de Zweed, die vlak na rust de beste kans kreeg om de Groningers hun eerste thuisgoal te bezorgen tijdens deze Europese campagne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.