Van de Looi blij met scorende Zivkovic: 'Hij is lekker bezig'

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi is blij met zijn scorende invaller Richairo Zivkovic, maar een basisplaats zit er nog niet in voor de zeventienjarige spits. Zivkovic maakte in de 71ste minuut de beslissende 2-1 in de thuiswedstrijd tegen AZ.

Van de Looi liet aan FOX Sports weten dat Zivkovic geduld moet hebben. 'We hebben een aantal spitsen die ons vaker geholpen hebben van de bank. Dat is lekker. Zivkovic kan gewoon vanaf het begin spelen, maar we kiezen voor anderen. Hij moet nog sterker worden en beter aan de bal, maar hij is goed als er ruimte komt, zoals vandaag. Hij is lekker bezig.'

Volgens Van de Looi was de uitslag een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. 'We hebben verdiend gewonnen. De eerste helft hebben we gedomineerd. Het was wachten op een doelpunt, dat we pas in de tweede helft maakten. Daarna kenden we een mindere fase, waarvan we ons herstelden, waarna we de wedstrijd eruit slepen.'

Haar: 'Liepen teveel naar achteren'
Voor AZ was het alweer de vierde keer dit seizoen dat er niet gewonnen werd na een midweekse wedstrijd in Europa. Daar kon interim-trainer Martin Haar ook niets anders van maken. 'Nu krijg je weer het verhaal dat we weer niet winnen na een Europese wedstrijd. Zo is het ook. In de eerste helft blijft het 0-0 dankzij enkele goede reddingen van Esteban. Via een eigen doelpunt van Nick Viergever komen zij na rust op voorsprong, maar we maakten direct de 1-1. Daarna kun je ons verwijten dat we te ver naar achteren liepen.'