Van de Looi baalt van grote anti-climax: 'Dit is zuur'

Na drie jaar kwam er met een 5-1 nederlaag tegen Heracles Almelo een einde aan de tijd van Erwin van de Looi als hoofdcoach van FC Groningen. De coach blikte terug op een mooie periode.

'Het was in ieder geval geen saaie laatste wedstrijd', doelde Van de Looi, die wegens aanmerkingen op de arbitraire leiding nog naar de tribune werd verwezen (foto), op de spannende slotfase van de play-offwedstrijd om Europees voetbal. In de laatste tien minuten scoorde Heracles twee keer, waarna de Tukkers in de verlenging verder wegliepen bij de bezoekers. 'We waren ongelooflijk dicht bij een ticket naar de finale, maar we hebben wel verdiend verloren. Dit is wel zuur, hoor.'

Het officiële afscheid - woensdag spelen de noorderlingen nog een vriendschappelijke wedstrijd - past bovendien niet in het Gronings tijdperk-Van de Looi, dat al met al vrij succesvol was. 'In mijn eerste jaar wonnen we de play-offs en vorig jaar natuurlijk de KNVB-beker', haalde de hoofdcoach zijn erelijst zelf aan in gesprek met FOX Sports. 'Dit jaar waren we weer bijna zeker van een plek in de finale, dus al met al is deze cyclus van drie jaar voor een club als Groningen redelijk uniek geweest.'