Van de Looi: 'Als je een penalty mist, doe je iets fout'

Met een geweldige redding voorkwam FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter in de 69ste minuut dat Tjaronn Chery een strafschop benutte, maar FC Groningen-trainer Erwin van de Looi nam het Chery toch kwalijk.

De misser van de spelmaker van Groningen bleek bij FC Utrecht beslissend. De thuisploeg was namelijk acht minuten voor de gemiste strafschop op voorsprong gekomen. 'Dit leek mij een typische wedstrijd voor een gelijkspel', zei Van de Looi tegen FOX Sports. 'Maar wedstrijden worden beslist op momenten en die heeft Utrecht wél gepakt. Dan verlies je dus met 1-0.'

'Normaal gesproken is dit een klusje dat hij klaart', vertelde Van de Looi over de penalty van Chery. 'Maar vandaag niet. Of hij iets fout doet? Als je een penalty mist, doe je altijd iets fout. Het is een vrije kans en die moet er normaal gesproken in, maar Ruiter redde uitstekend.'

Na een sterke seizoenstart ging Groningen alweer voor de tweede keer op rij onderuit. 'Het is duidelijk dat we niet in de meest gelukkige fase van het seizoen zitten. We geven zomaar een goal weg en missen een penalty. Om daaruit te komen, moeten we gewoon vasthouden aan onze ideeën en keihard blijven werken.'