Van de Beek en Savastano missen jeugd-EK door promotie

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer haalt Donny van de Beek (18) en Mauro Savastano (18) volgend seizoen in de voorbereiding bij het eerste elftal. Beide spelers kunnen daardoor komende zomer niet deelnemen aan het jeugd-EK met Oranje Onder-19. Dat geldt ook voor Jairo Riedewald en Riechedly Bazoer.

Van de Beek en Savastano missen jeugd-EK door promotie

Aangezien Ajax al midden juli de cruciale duels in de voorronde van de Champions League speelt, wil De Boer in de voorbereiding werken met een complete spelersgroep. 'In eerste instantie hebben we veel te weinig mensen, maar we willen wel zo optimaal mogelijk kunnen trainen', legde hij vrijdag op zijn persconferentie uit. 'We hebben een linksback en een middenvelder nodig, dat zijn Savastano en Van de Beek.'

Beide talenten begonnen dit seizoen bij de A-junioren, maar maakten na de winterstop al enkele keren hun opwachting in Jong Ajax. Van de Beek (foto) zat op 22 maart zelfs al bij het keurkorps van De Boer voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, maar destijds bleef de middenvelder negentig minuten op de reservebank.

Volgend seizoen sluiten Savastano en Van de Beek dus in eerste instantie aan bij het eerste elftal van Ajax. De KNVB had er begrip voor dat De Boer ze daarom niet beschikbaar stelde. 'Ze hadden twaalf jongens van Ajax geselecteerd en begrepen zelf ook wel dat ze niet alle twaalf mee konden gaan', besloot de Ajax-coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.