Van de Beek en De Jong verkiezen Ajax boven EK

Reacties

Oranje Onder-19 maakte eerder vandaag de selectie voor het EK bekend. Donny van de Beek en Frenkie de Jong ontbreken in de namenlijst. Beide spelers geven de voorkeur aan een volledige voorbereiding bij Ajax.

Van de Beek en De Jong verkiezen Ajax boven EK

Van de Beek, die een belangrijke rol speelde in de kwalificatiereeks van de ploeg van bondscoach Aron Winter, wil onder de nieuwe trainer Peter Bosz voor een basisplaats gaan. Aangezien hij afgelopen seizoen ook al met grote regelmaat speelminuten maakte, wordt zijn keuze door Ajax gesteund. De club voerde hierover goed overleg met de KNVB.

Frenkie de Jong wil eveneens bij Ajax blijven. De middenvelder ziet kansen op speelminuten, nu Thulani Serero geblesseerd is en op zoek mag naar een nieuwe club, en Nemanja Gudelj geschorst is voor het eerste duel in de voorronde van de Champions League. Hij wil zich in de komende weken in de kijker spelen van de vernieuwde technische staf.

Door de absentie van De Jong en Van de Beek levert Ajax met Gino Dekker, Abdelhak Nouri, Carel Eiting en Deyovaisio Zeefuik vier spelers af voor Onder Onder-19 op het EK van de komende weken in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.