Van de Beek en Bergwijn debuteren in selectie Jong Oranje

Reacties

Oussama Idrissi, Steven Bergwijn en Donny van de Beek zijn voor het eerst opgenomen in de selectie van Jong Oranje. De aanvallers van FC Groningen en PSV en de middenvelder van Ajax zijn opgeroepen door de eveneens debuterende coach Art Langeler, die de naar Oranje vertrokken Fred Grim (de nieuwe assistent van Danny Blind) opvolgt.

Van de Beek en Bergwijn debuteren in selectie Jong Oranje

Langeler riep 23 spelers op voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije (donderdag 6 oktober, thuis in Alkmaar) en Cyprus (dinsdag 11 oktober, uit). Met vijf spelers is Ajax de hofleverancier. De Amsterdammers worden niet alleen vertegenwoordigd door Van de Beek, maar ook door Riechedly Bazoer, Kenny Tete, Jairo Riedewald en Anwar El Ghazi.

Voor Jong Oranje is het de komende maand buigen of barsten. Met tien punten uit zes duels staat het team van Langeler momenteel tweede in Groep 8, op vijf punten van koploper Slowakije. De negen poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in 2017 in Polen en de beste vier nummers twee strijden in play-offs om de resterende twee tickets. Momenteel staat Jong Oranje slechts zevende op de lijst van nummers twee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.