Van Damme tekent bij Ajax

Ajax heeft Jelle Van Damme vastgelegd. De Amsterdamse club neemt de Belgische verdediger over van GB Antwerpen, nadat hij in de laatste maanden van het huidige seizoen met succes stage had gelopen bij de landskampioen.

Vanaf 1 maart had Van Damme de kans gekregen zich te bewijzen bij Ajax. En die mogelijkheid greep hij met beide handen aan. De Belgische jeugdinternational beviel coach Ronald Koeman zo goed, dat de achttienjarige zelfs mocht debuteren in de KPN Eredivisie. Op 14 april viel hij tien minuten voor tijd in, tijdens het uitduel met Sparta (4-0 winst Ajax).

Bij de Amsterdamse club tekende Van Damme een contract dat hem tot de zomer van 2005 bindt. Bovendien is in de overeenkomst een optie opgenomen voor twee extra seizoenen.

Van Damme maakte in maart de overstap van GB Antwerpen naar Ajax. De Amsterdammers zijn meerderheidsaandeelhouder in de Belgische fusieclub. Coach Frank Vander Elst liet Van Damme het afgelopen seizoen debuteren in de hoofdmacht. In totaal speelde hij zeven wedstrijden in de Belgische Eerste Klasse.

Bij Ajax zal hij voornamelijk als linksback of centrale verdediger spelen. Opmerkelijk is dat hij met het jeugdelftal van Beveren in het seizoen 1997/98 kampioen werd als aanvaller. Hij was notabene topscorer van dat elftal.

Bekijk hier al onze video's