Van Buren maakt Slavia Praag enthousiast over spelen in een kolkende Kuip

Reacties

Slavia Praag kijkt uit naar de ontmoeting met Feyenoord, donderdag in de tweede speelronde van de groepsfase van de Conference League. Met dank aan Mick van Buren denken de Tsjechen goed op de hoogte te zijn over wat zij in De Kuip kunnen gaan verwachten.

Van Buren maakt Slavia Praag enthousiast over spelen in een kolkende Kuip
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Slavia Praag
Slavia Praag

Van Buren was actief in de jeugdopleiding van Feyenoord en staat al sinds 2016 op de loonlijst bij Slavia Praag. De aanvaller is echter niet meegereisd naar Rotterdam, want hij wordt dit seizoen verhuurd aan SK Dynamo Ceske Budejovice. Van Buren heeft het in de tijd dat hij in Praag zat echter vaak genoeg over Feyenoord en de magie van een kolkende Kuip gehad.

Bij Slavia, dat in de eerste speelronde won van Union Berlin, heeft dat de voorpret vergroot. 'Het wordt een uitzonderlijke ervaring', zegt coach Jindrich Trpisovsky over voetballen in De Kuip. 'Dat weten we van de verhalen van Mick van Buren, die een enorme Feyenoord-fan is en ons veel heeft verteld en video's heeft laten zien. We weten wat ons te wachten staat. Het is een bijzonder stadion en ik ben blij dat we ons daar met Slavia mogen laten zien.'

Trpisovsky beschrijft de tegenstander van donderdagavond als 'een historisch grote club'. 'Daarnaast spelen ze aantrekkelijk voetbal. Het is een klassiek, zeer aanvallend team, met veel goede spelers in de voorhoede. Ze zijn fysiek goed uitgerust en scoren gemakkelijk uit standaardsituaties.' Een opvallende aanvulling van Tripisovsky: 'Feyenoord heeft een zeer brede selectie, dus ze kunnen ook gemakkelijk roteren. We kijken er erg naar uit om deze wedstrijd te spelen.'

Slavia Praag heeft in de laatste competitiewedstrijd die het speelde, zaterdag tegen Hradec Kralove (4-1 zege), geen nieuwe blessures opgelopen. Tripisovsky meldt dat Srdjan Plavsic en Peter Olayinka weer terugkeren bij de selectie, maar met een trainingsachterstand kampen en zeker geen hele wedstrijd kunnen spelen. Voor defensieve middenvelder Jakub Hromada komt het duel met Feyenoord te vroeg: hij is in Praag achtergebleven.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
4
2
0
11-6
+5
14
2
Slavia Praag
6
2
2
2
8-7
+1
8
3
Union Berlin
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Maccabi Haifa
6
1
1
4
2-7
-5
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.