Van Bueren verlengt, Sparta praat met viertal

Edwin van Bueren heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam verlengd tot medio 2010. Als het aan de Rotterdamse clubleiding ligt, bijt de 26-jarige middenvelder het spits af en volgen op korte termijn nog vier spelers zijn voorbeeld.

Van Bueren verlengt, Sparta praat met viertal

Sparta wil ook verder met Iderlindo Moreno Freire, Steve Olfers, Jason Oost en Jeffrey Vlug. ‘Danny Blind en Gert Aandewiel (komend seizoen respectievelijk technisch directeur en hoofdtrainer, red.) hebben laten weten deze vier spelers er graag bij te willen houden’, vertelde algemeen directeur Peter Bonthuis aan het Algemeen Dagblad. ‘We gaan ze dus snel een nieuw contract aanbieden.’

Voor doelman René Ponk, Marco de Borst en Marciano Bruma komt een einde aan hun verblijf bij Sparta. De club vroeg ontslag aan voor het drietal. Bruma denkt binnenkort op stage te kunnen in Engeland.

Zeker is dat Sparta komend seizoen niet meer de beschikking heeft over Haris Medunjanin. De gehuurde middenvelder keert terug naar AZ. Over de toekomst van de overige huurlingen, Michael Krohn-Dehli (Ajax), Cecilio Lopes (SC Heerenveen) en Joost Terol (FC Utrecht), is nog niets bekend. Sparta is met doelman Harald Wapenaar in onderhandeling om zijn huurcontract om te zetten in een definitieve verbintenis.

Bekijk hier al onze video's