Van Bronckhorst: 'Zat dicht tegen grens van ontslag aan'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst wil komend seizoen met Feyenoord meespelen om de prijzen. Een paar maanden geleden twijfelde de trainer echter nog of hij wel toekomst had in Rotterdam-Zuid.

Van Bronckhorst: 'Zat dicht tegen grens van ontslag aan'

Feyenoord verloor begin dit jaar zeven keer op rij in de Eredivisie en dat deed de druk op Van Bronckhorst toenemen. 'Je weet in het voetbal dat de ommekeer een keer komt. Of jij nou de trainer bent of niet. Er kan altijd een tijd komen dat je niet meer verder kunt. Dat is óók het trainersvak. Dan word je ontslagen en mag de volgende het proberen. Ik denk wel dat ik dicht tegen die grens aan zat.'

Na het aanstellen van Dick Advocaat als adviseur van de technische staf ging het snel beter met Feyenoord, dat het seizoen uiteindelijk afsloot als nummer drie en de KNVB-beker wist te winnen. Van Bronckhorst voelde zich niet gepasseerd door de komst van Advocaat. Sterker nog, de coach vertelt in het AD het volstrekt normaal te vinden om je soms kwetsbaar op te stellen.

'Ik begrijp mensen juist niet als ze dat níet doen. Echt niet. Ja, de voetballerij is een wereld van grote ego's. Maar als jij de kans krijgt om iemand erbij te krijgen van wie je zoveel kan leren, dan moet je dat altijd doen. Het zit in mijn karakter dat ik me openstel voor anderen, omdat ik steeds weer wil leren', besluit Van Bronckhorst.

Feyenoord versterkte zich deze zomer met spits Nicolai Jørgensen en doelman Brad Jones. De club hoopt ook nog een vleugelspeler naar de club te halen. Steven Berghuis (Watford) is de belangrijkste kandidaat om de selectie van Van Bronckhorst op huurbasis te komen versterken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.