Van Bronckhorst wil fitte selectie bij de les houden

Reacties

De bekerkoorts neemt langzaam maar zeker toe in Rotterdam, maar Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is met zijn gedachten nog niet bij de bekerfinale tegen FC Utrecht (24 april). De coach eist focus van zijn spelers, die het zaterdagavond tegen Excelsior opnemen.

Van Bronckhorst wil fitte selectie bij de les houden

'De bekerfinale leeft en komt steeds dichterbij, maar wedstrijden daarvoor zijn op dit moment veel belangrijk', zegt Van Bronckhorst tijdens zijn persconferentie. Feyenoord had het in het begin van de tweede seizoenshelft zwaar, maar heeft het vertrouwen inmiddels teruggevonden dankzij vier achtereenvolgende zeges in de competitie en de 3-1 overwinning in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi op AZ.

'We willen onze goede reeks van voor de interlandbreak graag voortzetten.' Feyenoord kan dat doen met een nagenoeg fitte spelersgroep. Alleen Warner Hahn en Terence Kongolo ontbreken vanwege blessures. Laatstgenoemde is bezig  aan een race tegen de klok om de bekerfinale te halen. 'We bekijken per week hoe het met hem gaat. De kans dat hij de bekerfinale haalt blijft klein.'

Dirk Kuijt is terug na een schorsing. Het stelt Van Bronckhorst voor een keuze. 'Met de beschikbaarheid van Bilal (Basaçikoglu, red.), Kuijt en Toornsta hebben we een luxeprobleem.' De sportieve belangen bij de Rotterdamse stadsderby zijn groot. Feyenoord hoopt als nummer drie AZ voor te blijven, terwijl Excelsior (zestiende) tegen degradatie vecht. 'Excelsior is een ploeg waar we voor uit moeten kijken', besluit Van Bronckhorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.