Van Bronckhorst: 'Wij zijn zeker verder dan vorig jaar'

Reacties

Volgens trainer Giovanni van Bronkchorst was in het oefenduel met Valencia duidelijk te zien dat Feyenoord als team stappen heeft gemaakt. Dat moet zich volgende week in de strijd om de Johan Cruijff Schaal al uitbetalen tegen PSV.

Van Bronckhorst: 'Wij zijn zeker verder dan vorig jaar'

Feyenoord sloot in eigen huis de oefencampagne af met een 2-1 zege op de Spaanse club. Van Bronckhorst is tevreden met wat hij zag van zijn elftal. 'Valencia kreeg weinig ruimte, we zaten kort op de man. Met name op het middenveld. Dat was ook belangrijk, want Valencia heeft heel behendige spelers. Na rust was het wat moeizamer omdat bij ons de krachten wegvloeiden en bij Valencia nieuwe mensen kwamen. Zij waren wat frisser', aldus de coach na afloop bij FOX Sports.

Vorig seizoen ging Feyenoord in de laatste oefenwedstrijden nog onderuit tegen respectievelijk Southampton en Olympiakos Piraeus. 'We zijn zeker verder dan vorig jaar. We staan beter als ploeg en geven weinig kansen weg. Wat dat betreft hebben we wel stappen gemaakt, alleen moeten we de belangrijkste stap volgende week zetten. Dan gaat het echt beginnen', zegt Van Bronckhorst, die met name tevreden is over de communicatie binnen de lijnen. 'Het belangrijkste in voetbal is de veldbezetting en dat doen we steeds beter. We kijken beter naar elkaar en praten meer.'

Net als Feyenoord won ook PSV in de voorbereiding van aansprekende tegenstanders. De Rotterdammers waren te sterk voor onder meer Valencia en Anderlecht, terwijl de landskampioen won van onder andere FC Porto en Sporting Lissabon. 'PSV is een heel goede ploeg en heeft Nederland vorig seizoen in Europa geweldig vertegenwoordigd. Natuurlijk heb je altijd een underdog en een favoriet, maar ik denk dat we een mooie wedstrijd krijgen', sluit de Feyenoord-trainer af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.