Van Bronckhorst voert weer wijzigingen door bij Feyenoord

Reacties

In de jacht op de eerste competitiezege sinds 6 december heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst opnieuw wijzigingen doorgevoerd in zijn basiselftal. Bart Nieuwkoop vervangt Rick Karsdorp, terwijl Renato Tapia het veld ruimt voor Marko Vejinovic.

Van Bronckhorst voert weer wijzigingen door bij Feyenoord

Sinds Feyenoord op 13 december met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Groningen, liet Van Bronckhorst zijn ploeg telkens in een andere samenstelling aantreden. Opmerkelijk genoeg verloren de Rotterdammers vervolgens zes Eredivisie-wedstrijden op rij, een clubrecord.

Op bezoek bij PEC Zwolle kunnen de Rotterdammers bij een overwinning desondanks de derde plaats heroveren op Heracles Almelo. Nieuwkoop is in het IJsseldelta Stadion bij afwezigheid van de aan een lies geblesseerde Karsdorp de rechtsback, Vejinovic keert terug op het middenveld.

De laatste drie uitduels met PEC verloor Feyenoord stuk voor stuk. Jens Toornsta, Dirk Kuijt en Bilal Basaçikoglu zijn op het sneeuwvrij gemaakte veld in Zwolle de drie aanvallers die moeten voorkomen dat dat opnieuw gebeurt.

PEC Zwolle
Bij PEC Zwolle, dat de laatste vier competitieduels ook maar een punt pakte, keren Ouasim Bouy en Wouter Marinus terug in de basisopstelling, die met Bart Schenkeveld en Rik Dekker ook twee ex-Feyenoorders herbergt. Stef Nijland moet genoegen nemen met een plek op de bank.

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld; Dekker, Brama; Ehizibue, Marinus, Menig; Veldwijk.
Opstelling Feyenoord:
Vermeer; Nieuwkoop, Van Beek, Botteghin, Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic, Vilhena; Toornstra, Kuijt, Basaçikoglu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.