Van Bronckhorst tevreden over afgeslagen aanval Ajax

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kijkt met gemengde gevoelens terug op De Klassieker tegen Ajax. De coach van de Rotterdammers zag dat zijn ploeg pas in de slotfase voorkwam dat er onverdiend verloren werd: 1-1.

'We hebben voor rust drie héél grote kansen gehad om op voorsprong te komen', stipte Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports aan. 'We hadden daaruit móéten scoren.'

Uit een van de eerste kansen sloeg Ajax vervolgens wél toe. Kasper Dolberg stiftte de bezoekers tien minuten na rust op 0-1. 'We wisten dat Ajax nu eenmaal het vermogen heeft om uit het niets een goal te maken, maar gelukkig hebben we ons weer in de wedstrijd geknokt. En dat is zeker een compliment waard.'

In de slotfase nam Feyenoord risico's. 'Wij wisten dat we meer kansen zouden krijgen. Zij raakten ook vermoeid en hadden wat krampgevalletjes. Gelukkig leverde een goede assist van Elia nog een mooie kopgoal op.'

Toen hij gevraagd werd de balans op te maken was Van Bronckhorst duidelijk. 'Een dubbel gevoel. Eer had aan de ene kant zeker meer ingezeten, maar we hadden hier ook met nul punten kunnen staan. We hebben het gat met Ajax op vijf punten gehouden. En dat overheerst dan toch wel bij mij. Bovendien hebben we in de eerste helft heel goed gespeeld, veel kansen gecreëerd en niets weggegeven. Kijkend naar de competitie hebben we nu dus 28 punten uit tien duels. Dat is goed. Die lijn moeten we doortrekken.'