Van Bronckhorst: 'Tegen FC Utrecht zullen we er staan'

Giovanni van Bronckhorst maakt zich ondanks de slechte uitslagen nog geen zorgen over Feyenoord. 'We hebben er bewust voor gekozen om te oefenen tegen topploegen.'

Feyenoord verloor zaterdag voor de derde keer op rij een oefenduel, nu van Olympiakos Piraeus (1-3). 'Tegen FC Utrecht zullen we er staan', zei de trainer op de persconferentie na afloop over de naderende competitiestart (volgende week zaterdag). 'En we hebben nog een week om ons voor te bereiden op die wedstrijd.'

Wel een punt van aandacht vond Van Bronckhorst (rechts op de foto) de manier waarop de goals werden weggegeven. 'We maakten dezelfde fouten als vorige week tegen Southampton. Door die fouten werd Olympiakos gevaarlijk en kon het ook tot scoren komen. Je weet dat bij dit soort tegenstanders een kans ook een goal is.'

Feyenoord keek al na zes minuten tegen een achterstand aan. 'Wij kwamen in die fase niet goed in ons eigen spel. De tweede helft hebben we het beter gedaan, minder kansen weggegeven en zelf nog een verdiende goal gemaakt.'