Van Bronckhorst: 'Nu ook uit punten gaan pakken'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst ziet de uitwedstrijd tegen De Graafschap van komende zondag als de ideale gelegenheid om het aantal punten dat Feyenoord in uitwedstrijden behaalde op te schroeven. De trainer van de Rotterdammers verwacht evenwel geen makkelijk duel.

Van Bronckhorst: 'Nu ook uit punten gaan pakken'

Van de zestien punten die Feyenoord tot nu behaalde in de Eredivisie, werden er twaalf in De Kuip veroverd. De Rotterdammers wonnen alle vier de thuiswedstrijden dit seizoen. In uitwedstrijden presteert de club minder. Van de drie duels op vreemd grondgebied werd er slechts één gewonnen, op bezoek bij SC Cambuur (0-2). Bij Roda JC Kerkrade werd gelijkgespeeld (1-1), PSV was in Eindhoven met 3-1 te sterk.

'Tot nu toe zijn de resultaten buitenshuis wat minder dan de uitslagen die we in thuiswedstrijden hebben neergezet', erkent Van Bronckhorst op de website van Feyenoord. 'Het is nu zaak dat we in de uitwedstrijden hetzelfde gaan brengen als tijdens de wedstrijden in De Kuip. Ook op vreemde bodem moeten we punten gaan pakken.'

De wedstrijd van zondag tegen De Superboeren, die op dit moment de hekkensluiter zijn in de Eredivisie, lijkt dan ook een ideale gelegenheid om het aantal punten in uitduels op te vijzelen. 'Maar dat De Graafschap op de laatste plaats staat, wil nog niet zeggen dat het een makkelijke wedstrijd voor ons wordt', aldus Van Bronckhorst.

De wedstrijd in Doetinchem begint zondag om 12.30 uur. Feyenoord weet nog niet of het dan kan beschikken over rechtsback Rick Karsdorp. Eljero Elia en Sven van Beek kampten deze week ook met pijntjes, maar zijn sowieso inzetbaar voor de Rotterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.