Van Bronckhorst: 'Niet zeuren over doellijntechnologie'

Trainer Giovanni van Bronckhorst wilde na de 1-0 nederlaag van Feyenoord tegen Sparta Rotterdam niet zeuren over het doelpunt dat zijn ploeg werd onthouden. De bal ging over de doellijn, maar door het ontbreken van doellijntechnologie ging dat aan arbiter Danny Makkelie voorbij.

'Het is wel een nadeel dat er geen doellijntechnologie was', zei de coach na afloop tegen FOX Sports. 'Ik weet niet of de bal wel of niet over de doellijn was, maar daar moeten we ook niet over zeuren. Je weet dat de scheidsrechter samen met zijn grensrechter een beslissing neemt en die moeten we accepteren. Het heeft invloed gehad, maar we moeten het nemen zoals het is. Vorige week hebben we er voordeel mee gehad, nu misschien nadeel. Dat hoort bij voetbal.'

Van Bronckhorst vond dat Feyenoord de nederlaag op Het Kasteel volledig aan zichzelf te wijten had. 'We kwamen vroeg op achterstand en kwamen in de eerste helft geen moment in ons spel. Het was heel moeizaam. Pas in de laatste fase van de tweede helft creëerden we wat kansen en had de goal nog kunnen vallen, maar dat gebeurt niet en dan verlies je hier. Sparta was vandaag al met al gewoon wat verder dan wij.'

Van onderschatting of gemakzucht was in de ogen van Van Bronckhorst geen sprake. 'Het is geen gemakzucht. We waren vandaag gewoon niet goed in datgene waar we normaal wel goed in zijn. Dan doel ik met name op het positiespel. Dat komt ergens vandaan, maar dat heeft niets met gemakzucht te maken. De jongens wilden vandaag echt wel, maar het was niet genoeg om van Sparta te winnen.'

'We verloren bijna alle duels. Je zag ook dat heel veel spelers pijntjes hadden. Nicolas al in de eerste helft, Bilal vlak na zijn invalbeurt. Als je de duels vol ingaat en alert bent, gebeurt dat niet. De blessures aan onze kant hadden wel invloed op de wedstrijd, al heeft het ons niet de wedstrijd gekost', vervolgde de coach, die Eljero Elia vlak na rust zag uitvallen. De linksbuiten kampte al de hele week met pijntjes. Had hij wel opgesteld moeten worden? 'Achteraf is het altijd makkelijk praten. Eljero gaf aan dat hij fit was en dan geef je hem het vertrouwen.'

Ajax kan bij winst op FC Groningen de achterstand op Feyenoord verkleinen tot twee punten. Dat is echter geen reden voor paniek bij Van Bronckhorst. 'We moeten dit verlies analyseren en bij elkaar blijven, zodat we er volgende week weer staan tegen AZ. We leven van week tot week en vandaag was het niet goed genoeg.'