Van Bronckhorst kiest tegen Roda voor defensieve zekerheid

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft voor het bekerbezoek aan Roda JC Kerkrade teruggegrepen op het 5-3-2-systeem. Sven van Beek keert net als Miquel Nelom terug in de basis, waarin geen plek is voor Jan-Arie van der Heijden en Michiel Kramer.

Van Bronckhorst kiest tegen Roda voor defensieve zekerheid

Van Bronckhorst hield Van Beek zondag tegen ADO Den Haag (0-2) nog op de bank, nadat de 21-jarige verdediger de afgelopen weken geen beste indruk had achtergelaten. In Limburg mag de jeugdinternational echter weer opdraven als lid van een vijfmansdefensie, waarin geen plaats is voor Van der Heijden. Het systeem moet na vijf nederlagen op rij voor meer defensieve zekerheid zorgen.

Het betekent ook dat de van een enkelblessure herstellende Kramer zijn rentree in de basis nog even moet uitstellen. Dirk Kuijt en Eljero Elia vormen de voorhoede. Marko Vejinovic keert wel terug in de startopstelling. De 26-jarige middenvelder krijgt in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi de voorkeur boven Simon Gustafson. Naast hem staan Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Vejinovic, Vilhena; Kuijt, Elia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.