Van Bronckhorst hoopt op wederopstanding Elia

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst houdt vertrouwen in Eljero Elia (28). De trainer liet weten dat de Rotterdammers er alles aan doen de aanvaller weer in vorm te krijgen.

Van Bronckhorst hoopt op wederopstanding Elia

Elia kwam afgelopen zomer over van Werder Bremen. De 28-voudig international miste de eerste drie duels van de competitie, viel daarna twee keer in en stond vervolgens zestien keer op rij in de basis. Zondag kwam daar in De Klassieker tegen Ajax (2-1 verlies) verandering in. Van Bronckhorst opteerde voor een tactische variant zonder Elia, die na een slechte invalbeurt in Amsterdam vervolgens flink kritiek kreeg.

'Eljero vindt zelf ook dat hij beter kan en moet', stelt Van Bronckhorst vrijdag op de clubwebsite in zijn vooruitblik op het duel met PEC Zwolle van zondag 14.30 uur. 'Daar helpen wij hem bij, onder meer met extra individuele trainingen. Hij laat een stijgende lijn zien op de training, werkt er hard voor. Eljero is het type voetballer bij wie de vorm weer heel snel terug kan zijn', aldus de Feyenoord-coach over de aanvaller die dit seizoen vier keer trefzeker was.

Feyenoord kan Elia in vorm goed gebruiken. De Rotterdammers verloren de zes competitieduels voorafgaand aan het uitduel van zondag. De voormalige aanvaller van ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen en Southampton staat nog tot medio 2017 onder contract bij de huidige nummer vier van Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.