Van Bronckhorst gooit Dammers voor de leeuwen

Reacties

Wessel Dammers beleeft donderdag zijn basisdebuut bij Feyenoord, dat het in de Europa League opneemt tegen Manchester United. De 21-jarige verdediger krijgt de kans op Old Trafford door de schorsing van Eric Botteghin en de blessure van Terence Kongolo.

Van Bronckhorst gooit Dammers voor de leeuwen

Dammers is afkomstig uit de jeugd van de stadionclub. Daar was hij jarenlang spits. Vorig seizoen verhuurde Feyenoord Dammers als verdediger aan Cambuur.

Op het middenveld lost Renato Tapia de geblesseerde Karim El Ahmadi af. Verder kent het team geen verrassingen.

Bij een zege plaatst Feyenoord zich voor de knock-outfase van de Europa League. Zelfs bij een verliesbeurt hebben de Rotterdammers nog alle kansen om de laatste 32 te bereiken. Dan moet over twee weken in eigen huis tegen Fenerbahçe wel een positief resultaat worden geboekt. De Turkse club won eerder op de avond met 2-0 van Zorya Luhansk.

Manchester United begint bijna op volle oorlogssterkte. De zomeraanwinsten Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba staan aan de aftrap en hetzelfde geldt voor Daley Blind. Zoals manager José Mourinho al aankondigde heeft ook Henrikh Mkhitaryan een basisplaats. De Armeniër kwam nauwelijks in actie sinds zijn komst van Borussia Dortmund deze zomer.

Daley Blind verschijnt ook aan de aftrap, maar Memphis Depay zit op de bank. Het doel van United wordt niet verdedigd door David de Gea, maar door Sergio Romero. De wedstrijd begint om 21.05 uur.

Opstelling Manchester United: Romero, Valencia, Jones, Blind, Shaw, Carrick, Pogba, Mata, Rooney, Mkhitaryan, Ibrahimovic.

Opstelling Feyenoord: Jones; Karsdorp, Dammers, Van der Heijden, Nelom; Tapia, Kuijt, Vilhena; Toornstra, Jørgensen, Elia.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.