Van Bronckhorst gelooft in Feyenoord ondanks afwezigen

Reacties

Giovanni van Bronckhorst kijkt uit naar het Europa League-duel met Manchester United. De trainer van Feyenoord ziet voor zijn ploeg kansen om donderdagavond een goed resultaat te boeken. Bij een zege op Old Trafford plaatsen de Rotterdammers zich voor de volgende ronde.

Van Bronckhorst gelooft in Feyenoord ondanks afwezigen

Feyenoord kan donderdagavond in Manchester (aftrap 21.05 uur) niet aantreden met het sterkste elftal. Verdedigers Eric Botteghin (geschorst), Terence Kongolo (hamstringblessure) en Sven van Beek (voetblessure) ontbreken. Op het middenveld kan Van Bronckhorst niet beschikken over Karim El Ahmadi, die weer last heeft van een voetblessure en in Rotterdam is achtergebleven. 'Met El Ahmadi wilden we voor deze wedstrijd niet een te groot risico nemen. We hopen dat hij er zondag weer bij is', zei de trainer op de persconferentie in Manchester. Zondag speelt Feyenoord in de Eredivisie de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (aftrap 16.45 uur)

Het zou kunnen dat Renato Tapia donderdag centraal achterin wordt opgesteld en Marko Vejinovic een plek op het middenveld krijgt. Van Bronckhorst kan achterin ook kiezen voor Wessel Dammers, die in de competitie dit seizoen nog geen speelminuten kreeg. Dan ligt het voor de hand dat Tapia op het middenveld de vervanger is van El Ahmadi.

Ook zonder een aantal spelers denkt Van Bronckhorst dat Feyenoord kans maakt tegen de nummer zes van de Premier League. 'We missen wat spelers, zeker achterin. Maar we hebben een brede selectie en kunnen dat opvangen. We zullen top moeten zijn om een goed resultaat te behalen, maar we hebben in Rotterdam bewezen dat het mogelijk is.' De Rotterdammers begonnen het seizoen in de Europa League op 15 september met een 1-0 zege op de ploeg van manager José Mourinho.

Op 15 september rekende Feyenoord in De Kuip met 1-0 af met Manchester United. Tonny Vilhena maakte het enige doelpunt en viert dat hier met Dirk Kuijt.
Op 15 september rekende Feyenoord in De Kuip met 1-0 af met Manchester United. Tonny Vilhena maakte het enige doelpunt en viert dat hier met Dirk Kuijt.

Volgende ronde
Wint Feyenoord donderdagavond, dan wordt de volgende ronde van de Europa League bereikt. In Groep A staan Fenerbahçe en Feyenoord na vier wedstrijden bovenaan met zeven punten. United volgt op één punt, terwijl Zorya Luhansk hekkensluiter is met twee punten. Fenerbahçe, Feyenoord en Manchester United hebben plaatsing nog in eigen hand. 'In onze groep kunnen drie clubs zich nog plaatsen maar ook plaatsing mislopen', weet ook Van Bronckhorst. 'Wij willen heel graag door.'

Als speler acteerde de 106-voudig international van Oranje op het hoogste niveau en speelde voor onder meer Arsenal en Barcelona. Het stadion van United is voor hem geen onbekend terrein. 'Ik heb een paar keer op Old Trafford gespeeld en weet dat de sfeer hier fantastisch is. Dit zijn speciale wedstrijden en voor de spelers is het een kans om zich te meten met de wereldtop. Het is voor ons een grote uitdaging om hier goed voor de dag te komen. We kijken ernaar uit.'

Stand Groep A
Fenerbahçe 4-7 (-1)
Feyenoord 4-7 (+1)
Manchester United 4-6 (+2)
Zorya Luhansk 4-2 (-2)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.