Van Bronckhorst: 'Feyenoord-Ajax is de mooiste'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst kijkt uit naar de Klassieker van woensdagavond tegen Ajax, met als inzet de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Of de van een liesblessure herstellende Rick Karsdorp zijn rentree maakt, is nog onduidelijk.

Van Bronckhorst: 'Feyenoord-Ajax is de mooiste'

'Ik heb veel mooie wedstrijden gespeeld in mijn carrière', zei Van Bronckhorst, die ook The Old Firm en El Clásico speelde, dinsdagmiddag tijdens de persconferentie. 'Maar Feyenoord-Ajax is de mooiste. Ik kijk uit naar dit duel, want wij willen de beker winnen', aldus de trainer van Feyenoord, dat de KNVB-beker voor het laatst in 2008 won, toen van Bronckhorst nog aanvoerder was.

De huidige aanvoerder Dirk Kuijt vergelijkt de Klassieker met de derby's van Liverpool en Istanbul, die hij speelde in zijn tijd als speler van Liverpool en Fenerbahçe. 'Winnen is een herinnering voor het leven. Ik kan elke gewonnen derby of Klassieker zo nog opnoemen. Winnen van de aartsrivaal is het mooiste dat er is in het voetbal', aldus de 35-jarige aanvaller, die zijn laatste twee competitieduels met de Amsterdammers in 2005/06 won.

Volgens Van Bronckhorst moet Feyenoord wel beter spelen dan afgelopen zondag tegen AZ (3-1), dat zich in De Kuip genoeg kansen schiep. 'Duidelijk is dat we ons dat tegen Ajax niet kunnen permitteren. Beide ploegen zijn sterk gestart, dat maakt het affiche nog mooier. De wedstrijd is voor ons een goede graadmeter.' De eerdere nederlaag op bezoek bij PSV in de Eredivisie geldt volgens Van Bronckhorst niet als graadmeter voor De Klassieker. 'We hebben geleerd van het verlies bij PSV, daarom is het duel met Ajax mooi voor de bevestiging van onze groei.'

Karsdorp
Bij Feyenoord keert Karsdorp terug in de wedstrijdselectie. Van Bronckhorst weet niet of hij de twintigjarige rechtsback weer direct een basisplaats gunt. 'De training van straks moet uitwijzen of hij inzetbaar is.' Ook Bart Nieuwkoop, de vervanger van Karsdorp tijdens de laatste drie competitiewedstrijden, is niet topfit. Ook voor hem geldt dat de laatste training moet uitwijzen of De Klassieker haalbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.