Van Bronckhorst bij winst beter dan voorgangers

Reacties

● Roda JC won veertien en verloor veertien van de 41 thuisduels met Feyenoord in de Eredivisie (G13), maar was in de laatste dertien ontmoetingen in Kerkrade slechts één keer de sterkste.

Van Bronckhorst bij winst beter dan voorgangers

● De Limburgers wonnen slechts twee van de laatste 26 competitiewedstrijden tegen Feyenoord (G6, V18), de meest recente overwinning was in maart 2011 (3-0).

● Feyenoord hield in vier van de laatste zes Eredivisie-duels met Roda JC de nul (drie tegentreffers in totaal – thuis en uit).

● Roda JC hield dit seizoen al twee keer de nul in thuiswedstrijden in de Eredivisie, in 2013/14 lukte dat de Limburgers in zeventien thuisduels drie keer.

● De Kerkradenaren kregen in de afgelopen drie wedstrijden in totaal slechts vijf schoten tegen op doel (nul tegentreffers).

● Roda JC had in de eerste vijf speelronden gemiddeld minder balbezit dan elke andere Eredivisie-ploeg (41 procent).

Rick Karsdorp lijkt nu echt defintief door te breken bij Feyenoord, met de rechtsback in de ploeg incasseren de Rotterdammers minder treffers.
Rick Karsdorp lijkt nu echt defintief door te breken bij Feyenoord, met de rechtsback in de ploeg incasseren de Rotterdammers minder treffers.

● Feyenoord boekte één zege in de laatste vijf uitwedstrijden in de Eredivisie (G2, V2).

● De Rotterdammers kregen dit seizoen één doelpunt tegen in de 318 minuten met Rick Karsdorp op het veld, terwijl er vier tegentreffers vielen in de 132 minuten zonder de verdediger.

● Dirk Kuijt maakte voor Feyenoord vijf doelpunten en gaf één assist in zes Eredivisie-wedstrijden tegen Roda JC.

● Giovanni van Bronckhorst kan in zijn zesde Eredivisie-wedstrijd zijn vijfde overwinning boeken als Feyenoord-coach. Voorgangers Fred Rutten (tien), Ronald Koeman (negen), Mario Been (acht), Leon Vlemmings (dertien) en Gertjan Verbeek (zeventien) hadden daar allen meer wedstrijden voor nodig.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.