Van Bronckhorst baalt: 'We vergeten te voetballen'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalt van het optreden van zijn ploeg op bezoek bij PSV. Volgens de coach hadden de Rotterdammers het aan zichzelf te wijten dat zij met 3-1 verloren.

'Natuurlijk ben ik teleurgesteld', vertelde Van Bronckhorst aan FOX Sports. 'We zijn namelijk vergeten te voetballen. We kwamen heel snel op voorsprong, maar liepen daarna veel te veel naar achteren. We hielpen PSV in de wedstrijd. Hoe dat kan? Dat weet ik ook niet. We hebben juist mensen die graag aan de bal zijn. Neem Marko Vejinovic, die verspeelde ook ballen die hij normaal wél behoudt.'

In die eerste helft werd Feyenoord naar achteren gedrongen en kwam PSV via Maxime Lestienne verdiend op 1-1. Dat het bij rust nog gelijk stond, was vooral aan doelman Kenneth Vermeer te danken. Na vijf minuten in de tweede helft was het evenwel opnieuw raak voor de landskampioen, via Santiago Arias.

'We zijn eigenlijk pas gaan voetballen na die 2-1', stelde Van Bronckhorst. 'We hebben daarna zeker kansen gehad op de 2-2. Maar vlak voordat we Michiel Kramer wilden brengen om alles op alles te zetten, kwam die penalty. Toen was het wel klaar, al had het vandaag dus ook 3-3, 4-3 of 3-4 kunnen worden.'