Van Breukelen: 'Ik moet zorgen dat we de beste krijgen'

Reacties

Over minder dan twee weken, vóór 1 mei, hoopt Hans van Breukelen een nieuwe bondscoach te presenteren. Tot die tijd gaat hij niet in op namen, al wilde hij wel een tipje van de sluier lichten.

Van Breukelen: 'Ik moet zorgen dat we de beste krijgen'

Dit weekend werd het duo Ruud Gullit/Henk ten Cate samen met de Duitser Roger Schmidt genoemd als de twee paarden waarop de KNVB nog wedt. Dinsdag meldt het Duitse BILD dat Schmidt geen trek heeft in een Oranje-avontuur. 'Weet je', reageert Hans van Breukelen gevraagd naar die namen, 'ik heb sinds het vertrek van Danny Blind zo veel namen en combinaties gehoord, dat ik er maar niet op inga. Alles wat ik zeg, is te veel. We zijn druk bezig, dat is het.' 

Van Breukelen bevindt zich ook in een lastige situatie. Op de achtergrond lopen namelijk ook nog de gesprekken met Louis van Gaal voor wie de KNVB een rol ziet als CEO van het voetbal. De technisch directeur sprak de voorbije weken wel al over de opvolging van Blind met de huidige interim-bondscoaches, Fred Grim en Frans Hoek, ging langs bij de technisch directeuren van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ en peilde de meningen bij internationals Arjen Robben, Wesley Sneijder en Kevin Strootman.

Oefenduel
En ondertussen dringt de tijd. Op 31 mei staat in Agadir het oefenduel met Marokko op het programma, vier dagen later komt Ivoorkust naar Nederland voor een oefenduel en op 9 juni is Luxemburg te gast in het eerstvolgende WK-kwalificatieduel.

De KNVB gaf al eerder aan een buitenlandse bondscoach zeker niet uit sluiten. Schmidt en Jorge Sampaoli stonden op de kandidatenlijst, al heeft die laatste bij Sevilla een clausule van vijf miljoen euro in zijn contract staan. 'Wat leidend is in de zoektocht, is kwaliteit', wil de technisch directeur nog wel kwijt. 'Het is allemaal niet zo ingewikkeld, ik moet zorgen dat we de beste krijgen.' (Martijn Krabbendam en Freek Jansen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.