Van Breukelen gaat voor Ten Cate als bondscoach

Reacties

Henk ten Cate moet de nieuwe bondscoach worden van het Nederlands elftal. De huidige trainer van Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten staat bovenaan de lijst van Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB.

Van Breukelen gaat voor Ten Cate als bondscoach

De verwachting is dat beide partijen snel nogmaals om tafel gaan. Onder Ten Cate moet Oranje proberen zich te kwalificeren voor het WK van 2018 in Rusland. Dat wordt een lastige klus. Het Nederlands elftal staat momenteel vierde in Groep A en moet zich bij de beste acht nummers twee van alle poules zien te spelen om kans te maken op een ticket voor de play-offs.

Ten Cate loopt niet weg voor die uitdaging, hoewel hij eerst met zijn club Al-Jazira kampioen gaat worden. Volgende week vrijdag heeft Ten Cate aan een punt genoeg voor de titel. Hij levert dan een topprestatie door dat te doen met niet de beste ploeg van de Verenigde Arabische Emiraten. Voor Ten Cate is het dan genoeg geweest. Hij heeft de wereld wel gezien na avonturen in, behalve de Emiraten, China, Qatar, Hongarije en Duitsland.

In de top werkte Ten Cate ook al als veldtrainer bij Barcelona, waarmee hij in 2006 de Champions League won, en Chelsea. In Nederland trainde hij onder meer Ajax, NAC Breda en Sparta Rotterdam. Doordat Ten Cate op alle niveaus heeft gewerkt, bekend staat als een uitstekende trainer en zijn handen vrij heeft, geldt hij nu als de voornaamste kandidaat.

Eerder probeerde Van Breukelen in gesprek te komen met Roger Schmidt, maar de Duitse trainer, ex-Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen, heeft zijn zinnen gezet op een avontuur in de Premier League. (Martijn Krabbendam en Taco van den Velde)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.