Van Bommel waarschuwt voor het onderschatten van Porto

Reacties

Cruciale afspraak op de Bosuil woensdagavond: Antwerp FC krijgt FC Porto over de vloer en de kampioen van België heeft eigenlijk drie punten nodig om zicht te houden op overwinteren in Europa. Makkelijk wordt het niet, waarschuwt trainer Mark van Bommel alvast.

Van Bommel waarschuwt voor het onderschatten van Porto
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 4
FC Porto
FC Porto

Dat deed de Limburger op de persconferentie daags voor het Champions League-affiche. 'Het is gewoon een hele goede ploeg met spelers die in België en Nederland niet zo bekend zijn, maar individueel wel heel sterk zijn. Het zal voor ons heel erg moeilijk worden. Porto is de favoriet morgen. Zij spelen al jaren op dit niveau, weten op welke momenten ze een match moeten stilleggen, wanneer ze moeten versnellen of wanneer ze agressief moeten verdedigen', sprak Van Bommel.

Na een ingecalculeerde nederlaag tegen Barcelona en een uitermate pijnlijke tegen Shakhtar Donetsk staat de kampioen van België puntloos onderaan in de poule, dus eigenlijk is een zege een must. Van Bommel heeft er een hard hoofd in. 'Het wordt onderschat hoe goed zij zijn. Het wordt voor ons moeilijk om überhaupt een punt te halen', vervolgde de coach op zijn persconferentie.

'Barcelona, Porto en Shakhtar spelen al jaren op dit niveau. Daar willen wij naartoe. Maar dat zijn stappen die je op langere termijn moet zetten. Ik begrijp dat er verwachtingen zijn, maar het is niet vanzelfsprekend. Tegen Shakhtar voetbalden we een helft op CL-niveau, maar om een match te winnen moet je dat een hele wedstrijd doen. Daar geraken is ook een proces van jaren en daar zijn we naar op weg.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.