Van Bommel scoort voor winnend Barça

Barcelona richt zich langzaam op na de week waarin de Spaanse kampioen twee keer tegen puntverlies aanliep. Op bezoek bij Real Betis Sevilla wonnen de Catalanen overtuigend met 4-1. Mark van Bommel scoorde tijdens eerste competitieduel als basisspeler.

Frank Rijkaard koos voor een opstelling zonder de thuisgelaten Deco en Ronaldinho en met Giovanni van Bronckhorst op de bank. In de basis had hij onder meer plaats voor Van Bommel, Silvinho, Henrik Larsson en Juliano Belletti.

Barcelona begon overtuigend. Al na acht minuten lag de bal op de strafschopstip na een overtreding op Larsson, maar Samuel Eto'o mikte naast het doel van Toni Doblas. Toch hoefde Barça niet lang te wachten op de 1-0, want Van Bommel kopte in de twintigste minuut zeer bekeken vanaf elf meter een voorzet van Xavi binnen.

Een minuut na de treffer van Van Bommel liep Betis nieuwe averij op toen Ricardo Oliveira maar bleef praten tegen scheidsrechter Pérez Lasa en in tien tellen twee gele kaarten incasseerde. Toch kwam Betis nog langszij dankzij een goal van Juanito die in de 37ste minuut met zijn borst de bal voorbij Victor Valdés stuurde.

In de tweede helft bleek Barcelona echter veel te sterk voor de tien van Betis. Bij vlagen ging de bal weer erg soepel rond en het leverde uiteindelijk drie extra treffers op. Samuel Eto'o maakte zijn gemiste strafschop ongedaan door in de 57ste minuut een fraaie combinatie af te ronden met een poeier in de kruising. En in de 76ste minuut was hij net iets sneller dan ploeggenoot Maxi López bij de bal om een voorzet van Santi Ezquerro binnen te knallen. Diezelfde Ezquerro bepaalde de eindstand met een eveneens fraaie uithaal op 4-1.