Van Bommel raakt koppositie kwijt met Antwerp na negatieve recordstart

Antwerp FC is na zondag jager in plaats van prooi in de Belgische Pro League. Trainer Mark van Bommel zag zijn spelers een horrorstart tegen Standard Luik niet meer te boven komen.

Standard Luik
3 - 0
Antwerp
Antwerp

Voorafgaande aan de speelronde had Antwerp de beste defensieve cijfers van België, maar binnen de tien minuten had Standard driemaal gescoord. De uitclub, met Toby Alderweireld als defensief leider, werd totaal overlopen en William Balikwhisha, Denis Dragus en Cihan Canak profiteerden daar razendsnel achter elkaar van (zie video onder). Sinds Opta de statistieken van de Belgische competitie bijhoudt, kwam een team nooit zo vroeg op een 3-0 voorsprong.

Na de drie mokerslagen kreeg Vincent Janssen een gele kaart, wat zo ongeveer ook zijn gehele bijdrage was in de wedstrijd. In de eerste helft pakte de Nederlandse spits nog eenmaal een hoofdrol, door een stuk vuurwerk van het veld te gooien. De Antwerp-aanhang had via dat vuurwerk zijn onvrede over de eerste helft geuit.

Van Bommel greep tijdens de rust in door naast Radja Nainggolan ook Calvin Stengs in te brengen, Jurgen Ekkelenkamp ging juist naar de kant. Het mocht niet baten voor Antwerp, dat er geen wedstrijd meer van kon maken. Door de nederlaag en de eerdere overwinning van RC Genk is Antwerp de koppositie kwijt in België. Volgende week staan de voornaamste titelkandidaten tegenover elkaar.