Van Bommel noemt titel onhaalbaar: 'Ajax was beter'

PSV-aanvoerder Mark van Bommel noemt de 2-3 zege die Ajax in Eindhoven behaalde terecht. Volgens de routinier is de titel uit zicht voor PSV.

Van Bommel noemt titel onhaalbaar: 'Ajax was beter'

'Gezien de kansen heeft Ajax verdiend gewonnen', analyseerde Van Bommel voor de camera's van de NOS. 'Zij speelden ook niet goed, maar waren wel beter. Wij stonden in de tweede helft niet goed. Er lag veel te veel ruimte tussen de linies.'

'We hebben dit seizoen te veel punten laten liggen, waardoor we nu verplicht waren te winnen', vervolgde Van Bommel. 'En vandaag vielen de tegengoals ook weer onnodig. De titel wordt nu wel heel erg moeilijk', verwijst Van Bommel naar de achterstand van zes punten op Ajax. 'We staan gelijk met Feyenoord en een punt achter Vitesse. We moeten er alles aan doen om tweede te worden.'

ToekomstDe routinier, die over acht dagen 36 jaar oud wordt, gaf eerder aan op basis van zijn gevoel een besluit te nemen over het al dan niet verlengen van zijn aflopende verbintenis bij PSV. Zondag kreeg dat gevoel een flinke knauw door het verlies tegen Ajax.

Van Bommel wilde na de verloren topper nog niet ingaan op zijn toekomst en gaf aan er nog niet uit te zijn. 'Het is moeilijk te omschrijven op welke basis ik mijn beslissing neem. Je kunt allerlei bepalende factoren noemen, maar in feite heeft het allemaal te maken met je gevoel', vertelde Van Bommel eerder al aan Voetbal International.

Overigens zorgde Pierre van Hooijdonk zondagavond in Studio Voetbal voor ophef. Hij gaf aan dat volgens hem al oud-spelers waren benaderd voor het afscheidsduel van Van Bommel, hetgeen zou betekenen dat hij zijn besluit al genomen zou hebben. Zelf vertelde Van Bommel zondag nog dat dat niet het geval was.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's