'Van Bommel moet plaatsmaken in strijd met Duitsland'

Als het aan de bezoekers van VI.nl ligt, brengt bondscoach Bert van Marwijk de nodige wijzigingen aan in zijn basiself. Op onze website kon de afgelopen dagen de opstelling van Oranje bepaald worden en daar kwam een opmerkelijke 'opstelling van het volk' uit.

'Van Bommel moet plaatsmaken in strijd met Duitsland'

Na de verloren openingswedstrijd tegen Denemarken (1-0) nam de kritiek op Van Marwijk toe. Volgens de nodige kenners voldoet het systeem met twee controleurs op het middenveld, Nigel de Jong en Mark van Bommel, niet. Bovendien zien nog steeds veel mensen graag Klaas-Jan Huntelaar in de spits en Arjen Robben en Ibrahim Afellay van positie wisselen.

De bezoekers van VI.nl kiezen voor de verwachte achterhoede. Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen en Jetro Willems lieten hun concurrenten met voorsprong achter zich. Mathijsen miste het duel met de Denen nog vanwege een hamstringblessure. Ron Vlaar was toen zijn vervanger, maar Van Marwijk houdt het zo goed als zeker bij de bovenstaande vijf namen.

Op het middenveld zijn de eerste grote wijzigingen zichtbaar, als het aan de inval-bondscoaches ligt. Zij zien spelmaker Wesley Sneijder graag ten koste van aanvoerder Mark van Bommel een linie zakken en de kompaan van Nigel de Jong worden. Robin van Persie zou dan de positie achter de centrale spits van Sneijder over kunnen nemen.

Huntelaar is bij voetbalminnend Nederland de favoriete spits. Hij wordt geflankeerd door Ibrahim Afellay en Arjen Robben. Opvallend is daarbij wel dat het volk opteert voor een wissel van veldpositie, met Robben als linksbuiten.

Of Van Marwijk zich door de druk laat beïnvloeden is nog maar zeer de vraag. Meerdere keren gaf hij al aan zijn eigen koers te varen. Op de laatste training liet de oefenmeester zich niet in de kaart kijken en verdeelde hij zijn befaamde 'basis-hesjes' over de nodige vaste krachten.

Inmiddels gaan er wel de nodige stemmen op dat Dirk Kuijt Afellay, die lang uit de roulatie was met een knieblessure, zou moeten vervangen als rechtsbuiten. Robben zou dan naar links verhuizen en zo ook zijn Bayern-ploeggenoot Phillip Lahm ontlopen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's