Van Bommel geruisloos naar jubileum in loopbaan

Mark van Bommel heeft afgelopen woensdag in alle stilte een mijlpaal bereikt. De middenvelder van AC Milan speelde in de uitwedstrijd tegen Lazio (2-0 nederlaag) het vijfhonderdste competitieduel in zijn loopbaan.

Van Bommel geruisloos naar jubileum in loopbaan

Van Bommel had negentien jaar nodig om tot zijn jubileum te komen. Hij debuteerde op 15 mei 1993 als zestienjarige in de hoofdmacht van Fortuna Sittard. Dat gebeurde in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (1-1), als invaller voor Roberto Losada.

Van Bommel bereikte de mijlpaal verder in dienst van vijf clubs. Behalve Fortuna Sittard zijn dat PSV, Barcelona, Bayern München en zijn huidige werkgever AC Milan. De Limburger speelde de meeste van zijn vijfhonderd wedstrijden in dienst van PSV (169).

In totaal kwam Van Bommel in zijn vijfhonderd competitieduels tot 72 doelpunten. Meer dan de helft daarvan (46) maakte hij tussen 1999 en 2005 als speler van PSV. Sinds de jaargang 2009/10 is de productie van de Maasbrachtenaar flink gestokt.

Zijn laatste treffer in competitieverband dateert alweer van bijna twee jaar geleden: op 13 februari droeg hij met één doelpunt bij aan een 3-1 thuiszege van Bayern München op Borussia Dortmund. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's