Van Bommel en Robben belangrijk voor Bayern

Borussia Dortmund maakte een dreigende indruk in München, maar moest het hoofd buigen voor de Nederlandse inbreng bij Bayern (3-1).

Bayern leek verrast door de sterke start van Borussia Dortmund. De ploeg van Louis van Gaal maakte verdedigend een kwetsbare indruk, hetgeen ook werd onderstreept door de openingstreffer van Mohamed Zidan. De Egyptische spits profiteerde in de vijfde minuut van halfslachtig ingrijpen van Daniel Van Buyten.

Bij het orde op zaken stellen kreeg Bayern halverwege de eerste helft hulp van de gasten. Een vrije trap van Mark van Bommel belandde via het been van Borussia Dortmund-spits Barrios en de grabbelende keeper Marc Ziegler in het doel van de bezoekers.

Vroeg in de tweede helft deed Arjen Robben van zich spreken.
De aanvaller tikte op het randje van buitenspel de 2-1 binnen na voorbereidend werk van Franck Ribéry. De Franse international stond ook aan de basis van de treffer van Mario Gomez, die na
65 minuten de overwinning voor Bayern veiligstelde.

Bayern achterhaalde met de zege koploper Bayer Leverkusen. Dortmund, de nummer vijf in de Bundesliga, moest een pas op de plaats maken, maar blijft vijfde staan.