Van Bommel dendert door en boekt nipte zege na entree Ekkelenkamp

Reacties

Mark van Bommel is ook in de vierde speelronde in België foutloos gebleven met Antwerp FC. Jurgen Ekkelenkamp speelde bij zijn debuut een doorslaggevende rol in de zwaarbevochten zege op KAS Eupen. Invaller Vincent Janssen kwam weer niet tot scoren.

Van Bommel dendert door en boekt nipte zege na entree Ekkelenkamp
AS Eupen
AS Eupen
0 - 1
Antwerp
Antwerp

Vlekkeloos was de start van Van Bommel in België tot dusverre. De oefenmeester was met zijn ploeg als enige club in de competitie nog zonder puntenverlies. In de Conference League werden daarnaast twee rondes overleefd, waardoor Antwerp in de play-offs terecht is gekomen. Daar treft het het Turkse Istanbul Başakşehir en kan het een plaats in de groepsfase afdwingen.

Voor het donderdag de Turken trof, moest het nog even op bezoek bij Eupen. En Van Bommel koos in de punt van de aanval wéér niet voor Janssen. De spits van Oranje moet de voorkeur voorlopig geven aan concurrent Michael Frey. De Zwitser maakte in de competitie al drie treffers en kreeg ook donderdag tegen het Noorse Lillestrom de voorkeur boven de aanvaller van het Nederlands elftal.Nieuwkomer Ekkelenkamp zat, in afwachting van zijn debuut, naast Janssen.

Antwerp ging in Eupen goed van start. Toby Alderweireld en Frey waren in het eerste kwartier gevaarlijk voor The Great Old. Zonder succes. Radja Nainggolan schoot een vrije trap rakelings over. Daarna verloor de ploeg van Van Bommel wat grip, al was ook Koji Miyoshi dicht bij een treffer. Tegen de verhouding in leek Antwerp de deksel op de neus te krijgen, toen Ritchie De Laet een overtreding maakte. De arbiter wees naar de stap, maar de VAR greep in en zag dat de overtreding buiten het strafschopgebied was. Daardoor gingen de ploegen doelpuntloos de rust in.

Van Bommel besloot Ekkelenkamp direct na rust te brengen. De grip op het duel kwam echter steeds meer in handen van Eupen. Verdediger Jan Kral kopte na een klein uur spelen zelfs op de lat. Met Janssen een half uur voor tijd in de ploeg ging Antwerp op zoek naar een treffer. Die kwam, want na een goede actie van Ekkelenkamp bracht Anthony Valencia de verlossing. De aanvaller zag zijn inzet via verdediger Boris Lambert tegen de touwen verdwijnen: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In gevaar kwam de zege niet meer. Daardoor blijft Van Bommel foutloos in de competitie. De oefenmeester heeft de leiding in de competitie in handen genomen en gaat fier aan kop. Al wacht nog een loodzwaar programma in het restant van de maand. Behalve de dubbele ontmoeting met Istanbul Başakşehir wachten namelijk duels met topclubs KAA Gent (uit) en Union Sint-Gillis (thuis). Daar kan Antwerp de ambities om de top van België te bestormen onderstrepen.

Sint-Truiden
Sint-Truiden
0 - 3
Anderlecht
Anderlecht

In het spoor van Antwerp kende ook Anderlecht een puike zondag. De Belgische topclub was foutloos op bezoek bij Sint-Truiden. Lior Refaelov en het Portugese toptalent Fábio Silva maakten op slag van rust het verschil met twee late treffers. Op aangeven van Silva gooide Benito Raman het duel een kwartier voor tijd in het slot. Daardoor blijft Anderlecht in het spoor van Antwerp. De rivaal uit Brussel pakte verloor al wel één keer en moet drie punten op het Antwerp van Van Bommel toegeven.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
5
Gent
34
16
8
10
64-38
+26
56
6
Standard Luik
34
16
7
11
58-45
+13
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.