Van Boekel schrijft historie met herroepen strafschop

Reacties

Scheidsrechter Pol van Boekel heeft in het KNVB-bekerduel tussen FC Utrecht en SC Cambuur voor een uniek moment gezorgd. De arbiter kwam terug op zijn beslissing de thuisploeg een penalty te geven na het zien van de videobeelden.

Van Boekel schrijft historie met herroepen strafschop

Bij een 1-2 achterstand kreeg FC Utrecht een kwartier voor tijd een strafschop na een handsbal van Cambuur-verdediger Omar El Baad. De centrale verdediger van de Leeuwarders kreeg de bal van dichtbij tegen zijn arm na een omhaal van Sébastien Haller. Van Boekel floot in eerste instantie voor een strafschop, maar besloot daarna alsnog de beelden terug te kijken op de monitor, die achter de reclameborden was geïnstalleerd.

Na het uitgebreid terugkijken van de beelden besloot Van Boekel terug te komen op zijn beslissing en de strafschop te annuleren. De 41-jarige scheidsrechter zorgde daarmee voor een primeur. Nooit eerder werd er in Nederland een dergelijke beslissing op basis van videobeelden gemaakt.

De videomonitor maakte dinsdagavond zijn debuut op de Nederlandse velden bij het duel tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam (1-1, Sparta door na strafschoppen), maar werd toen niet gebruikt. Dat gebeurde een dag later in Stadion Galgenwaard dus wel, op een cruciaal moment.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.