Van Beek: 'Bondscoach vindt me misschien niet goed genoeg'

Reacties

Bondscoach Danny Blind maakt vrijdag zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatieduels met IJsland (3 september) en Turkije van volgende week (6 september). De kans dat Sven van Beek erbij zit is nihil. Ondanks een goede start aan het nieuwe seizoen ontbrak de Feyenoord-verdediger vorige week in de 31-koppige voorselectie.

Van Beek: 'Bondscoach vindt me misschien niet goed genoeg'

Waar rechtsbenige centrale verdedigers als Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Celtic), Joël Veltman (Ajax) en Stefan de Vrij (Lazio) hun naam wel op de voorlopige lijst zagen staan, ontbrak Van Beek in tegenstelling tot de laatste voorselectie van Guus Hiddink. 'Misschien denkt de bondscoach dat ik nog niet fit genoeg ben, of nog niet goed genoeg. Daar moet je het mee doen', was de nuchtere reactie van Van Beek bij Feyenoord TV.

Eind vorig seizoen mocht Van Beek zich wel melden voor de trainingsstage die Hiddink belegde in aanloop naar de interlands tegen de Verenigde Staten (3-4) en Letland (0-2). 'Daardoor heb ik dit seizoen ook de voorbereiding een beetje gemist.' Desondanks is de 21-jarige Gouwenaar ook nu weer een vast gezicht in de Feyenoord-defensie, die tegen SC Cambuur (2-0) en Vitesse (2-0) de nul hield. 'We staan goed, we geven weinig weg, daar kan je als verdediging trots op zijn.'

Concurrentie
Tijdens die wedstrijden kreeg Van Beek te maken met een nieuwe partner. Aanwinst Jan-Arie van der Heijden kreeg een plek in het centrum toebedeeld van trainer Giovanni van Bronckhorst, waardoor Terence Kongolo naar de linksbackpositie verhuisde. 'Ik moest wel even wennen, omdat ik daar altijd met Terence heb gestaan. Jan-Arie is een iets andere voetballer, maar zoals het nu gaat, gaat het best goed', concludeert Van Beek.

De kans bestaat dat hijzelf ook moet uitwijken naar de rechtsbackpositie door de komst van Eric Botteghin. 'Met mijn kwaliteiten kom ik beter uit de voeten als centrale verdediger, daar sta ik liever. Maar als de trainer me nodig heeft als rechtsback, sta ik daar, geen probleem', stelt Van Beek zich professioneel op. 'Ik ben bij Feyenoord wel op die plek begonnen. Later in de jeugdopleiding ben ik centraal neergezet. Daar ben ik nooit meer weggegaan.'

Dat de concurrentie door de komst van spelers als Van der Heijden en Botteghin groter is geworden, vindt Van Beek alleen maar goed. 'De concurrentie is dit seizoen wat heviger dan de laatste seizoenen, maar dat houdt iedereen scherp. Als er nu jongens als wissel inkomen, worden we er zeker niet slechter op', aldus Van Beek, die zondag met Feyenoord op bezoek gaat bij landskampioen PSV, dat na drie speelronden al vier punten achterstaat op de gedeelde Eredivisie-koploper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.