Van Basten zorgt voor opschudding na vragen over Ziyech

Reacties

Tijdens de persconferentie van Danny Blind nam Marco van Basten een tamelijk opvallende rol voor zijn rekening. De assistent-bondscoach interrumpeerde een journalist die bleef doorvragen over Hakim Ziyech.

Van Basten zorgt voor opschudding na vragen over Ziyech

De sterspeler van FC Twente werd vorig jaar opgeroepen voor Oranje, maar maakte zijn debuut niet. Toen hij voor de daaropvolgende interlands werd genegeerd door Blind, koos hij plots voor Marokko. Van Basten was het vrijdag duidelijk niet eens met een journalist die stelde dat de KNVB tekortgeschoten was rond Ziyech.

Toen de verslaggever bleef doorgaan over het gebrek aan pogingen om Ziyech voor Oranje te winnen, nam Van Basten van achter in de zaal ineens het woord. 'Waarom? Hij heeft toch met zijn hart gekozen? Volgens mij moeten jullie bij hem zijn.' Nadat Van Basten de journalist opnieuw had tegengesproken, stelde bondscoach Blind voor het onderwerp maar af te sluiten. 'Toen hij zich vorig jaar juni bij ons trainingskamp in Hoenderloo meldde, had ik het idee dat hij de intentie had om voor Nederland te spelen. Toen ik hem voor de wedstrijd daarop niet selecteerde, heeft hij voor Marokko gekozen', zei hij over het onderwerp.

Voorgeschiedenis
Ziyech en Van Basten hebben een voorgeschiedenis, want in een interview met de Volkskrant haalde de technicus eerder dit seizoen uit naar zijn voormalige trainer bij SC Heerenveen. 'Van Basten is een mooie naam, maar geen toptrainer. Hij heeft zich bij AZ gerealiseerd dat-ie er niet geschikt voor is. Dat had hij al bij Heerenveen moeten doen. Nu is hij toch weer assistent bij Oranje. Als je mensen kent of een grote naam hebt, kom je altijd wel weer aan de bak. Bij mij telt kwaliteit', zei hij toen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.