Van Basten zet Perez en Luque terug naar beloftes Ajax

Kenneth Perez en Albert Luque hebben de eerste schifting bij Ajax niet overleefd. Trainer Marco van Basten had voor meer spelers een vervelende boodschap.

Van Basten zet Perez en Luque terug naar beloftes Ajax

Van Basten gaf eerder in de voorbereiding aan zijn selectie te willen inkrimpen tot 24 man. Naast Perez en Luque zijn Jurgen Colin en Laurent Delorge de eerste slachtoffers. Het viertal wordt teruggezet naar de Amsterdamse beloftes.

'We zijn nu drie weken bezig en daarin hebben alle spelers kansen gekregen', geeft Van Basten uitleg op de Ajax-website. 'In sommige gevallen heeft dat tot nieuwe inzichten geleid. En daarom hebben we duidelijkheid gegeven aan een groep spelers.'

De eerste schoonmaak blijft waarschijnlijk niet bij het naar Jong Ajax verbannen kwartet. Kennedy Bakircioglu, Leonardo, George Ogararu en Dennis Rommedahl blijven voorlopig bij de A-selectie, maar hebben te horen gekregen te moeten rekenen op een tribuneplaats.

'De transfertermijn sluit aan het einde van de maand, we verwachten dat er nog wel wat gaat gebeuren met een aantal spelers van ons', aldus Van Basten. 'Uiteindelijk willen we met een selectie werken van ongeveer 24 spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen