Van Basten: 'We moeten de wedstrijd eerder beslissen'

'Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden', reageerde Marco van Basten nadat Ajax met 2-0 had gewonnen van Feyenoord. Het was de eerste Amsterdamse zege na vier duels zonder overwinning. 'Na die reeks was het voor ons ook extra belangrijk om juist deze wedstrijd te winnen.'

De coach vatte op de website van Ajax het wedstrijdverloop kort samen: 'In de eerste helft liep het redelijk en controleerden we de wedstrijd. Toch slaagden we er toen niet in om voorin het verschil te maken. Later (na de 1-0 voorsprong, red.) werden paal en lat geraakt. We moeten professioneler omgaan met het benutten van kansen. De wedstrijd moet eerder beslist worden', wees Van Basten op het aantal gemiste kansen van zijn ploeg.

Van Basten was vooral tevreden met het optreden van de Amsterdamse defensie, want voor het eerst sinds 28 december hield Ajax de nul in de Eredivisie. 'Het was niet spectaculair, maar we waren vandaag ook niet zo kwetsbaar. In deze fase is ook dat gegeven belangrijk.'

Ten slotte had Van Basten nog complimenten voor Leonardo, die sterk inviel in de tweede helft. 'Als Leo zo blijft presteren, willen we hem er graag bijhouden. Hij is een speler die altijd honderd procent in zijn acties legt. Dat oogt spectaculair.'