Van Basten volgt Advocaat op als trainer AZ

Reacties

AZ verwacht spoedig Marco van Basten te kunnen presenteren als nieuwe trainer. In Alkmaar is hij volgend seizoen de opvolger van Dick Advocaat.

Van Basten volgt Advocaat op als trainer AZ

Advocaat liet eind vorige maand weten al na minder dan één seizoen weer te vertrekken bij AZ. De 66-jarige Hagenaar werd in september aangesteld als opvolger van Gertjan Verbeek, die het na ruim drie seizoenen voor gezien moest houden in het AFAS Stadion. Van Basten - die zelf eind januari al liet weten na twee jaar te vertrekken bij SC Heerenveen - werd al meteen naar voren geschoven als vervanger van Advocaat (op foto onder met Van Basten).

Donderdag liet technisch directeur Earnest Stewart nog weten dicht bij een akkoord te zijn met de opvolger van Advocaat. 'Ik kan er heel kort over zijn: we zijn momenteel bij het vastleggen van een nieuwe hoofdtrainer in een vergevorderd stadium. Binnen een week verwacht ik witte rook, al kun je dat in dit soort zaken nooit exact zeggen. Zorgvuldigheid gaat boven snelheid. Maar we zijn hard bezig komend seizoen weer een toptrainer voor de spelersgroep te zetten.'

Van Basten, die aan het eind van dit seizoen SC Heerenveen verlaat, voldoet volledig aan de profielschets die AZ heeft gemaakt voor zijn nieuwe coach. Hij voetbalde zelf op hoog niveau en heeft bewezen te kunnen omgaan met jong talent. Geld speelt bovendien geen rol voor de oud-international, die ook nog eens in Noord-Holland woont.

Overigens is de kans groot dat Van Basten dit seizoen met SC Heerenveen nog in actie komt tegen zijn nieuwe werkgever. In de play-offs nemen de nummer zes en zeven uit de Eredivisie het tegen elkaar op en dat zijn op dit moment - met nog twee duels voor de boeg - AZ en SC Heerenveen. Inzet is dan een plek in de voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.