Van Basten op jacht naar eerste zege tegen Ajax

Reacties

In de aanloop naar de tweede speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zondag staan AZ en Ajax tegenover elkaar in het AFAS Stadion (aftrap 12.30 uur).

Van Basten op jacht naar eerste zege tegen Ajax

● AZ speelde in de Eredivisie 36 keer eerder tegen Ajax in eigen huis. De Alkmaarders wonnen acht van deze ontmoetingen (G10, V18).

● AZ won slechts één van de laatste zeven Eredivisieduels met Ajax (thuis en uit – G3, V3).

● AZ verloor deze eeuw slechts één keer de eerste thuiswedstrijd van het seizoen: een 1-2 nederlaag tegen NAC in 2008 (W10, G3).

● Vorig jaar was de eerste competitiewedstrijd in Alkmaar ook tegen Ajax. AZ kwam in dat duel twee keer op achterstand, maar won uiteindelijk met 3-2.

● AZ pakte vorig seizoen meer punten in thuisduels met de traditionele topdrie dan elke andere Eredivisieploeg (7).

● Marco van Basten wist als trainer zijn voorgaande vier Eredivisiewedstrijden tegen Ajax niet te winnen (G3, V1).

● Ajax is ongeslagen in de laatste dertien uitwedstrijden in de Eredivisie (W7, G6), een reeks waarin het niet één keer meer dan één doelpunt tegenkreeg.

● Ajax kan de langst ongeslagen reeks onder Frank de Boer in de Eredivisie evenaren (24 wedstrijden in 2012), mochten de Amsterdammers een nederlaag weten te voorkomen tegen AZ.

● Ajax-aanvaller Arkadiusz Milik had afgelopen week meer balcontacten in het eigen strafschopgebied (2) dan in de zestien van Vitesse (1).

● Lerin Duarte maakte vorig seizoen twee van zijn drie competitiedoelpunten voor Ajax tegen AZ (4-0 zege op 23 februari 2014).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.