Van Basten maakt zich sterk voor behoud Haar

Reacties

Een dag na het mislopen van Europees voetbal begint de wisseling van de wacht bij AZ. De Alkmaarse club presenteert directeur Robert Eenhoorn, trainer Marco van Basten en diens staf.

Van Basten maakt zich sterk voor behoud Haar

De voormalig honkbalbondscoach Eenhoorn treedt maandagmiddag naar buiten als de opvolger van Toon Gerbrands, die bij PSV een nieuwe uitdaging heeft gevonden in het Nederlandse voetbal.

Een dag later stelt AZ Van Basten officieel voor als de opvolger van Dick Advocaat, die zondag afzwaaide met een 3-0 nederlaag bij FC Groningen. Waarschijnlijk is dan ook de staf van de oud-international rond. Alex Pastoor wordt met Dennis Haar zijn rechterhand. De gewezen trainer van Excelsior en NEC gaat voor twee jaar tekenen.

Martin Haar blijft waarschijnlijk ook betrokken bij de hoofdmacht als assistent. Aanvankelijk werd hem een rol meer op de achtergrond aangeboden. Maar Van Basten heeft zich sterk gemaakt voor het behoud van de 62-jarige Haar. Met technisch directeur Earnest Stewart wordt dinsdag nog gesproken over de precieze invulling van de rol van Haar, die voor drie jaar kan blijven als specialistentrainer en cultuurbewaker.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.