Van Basten keert dinsdag terug op trainingsveld bij AZ

Reacties

Trainer Marco van Basten keert dinsdag terug op het trainingsveld van AZ. Dat melden de Alkmaarders op de clubwebsite. In welke hoedanigheid is nog niet duidelijk.

Van Basten keert dinsdag terug op trainingsveld bij AZ

'AZ en Marco van Basten hebben na constructieve gesprekken op zondag en maandag besloten dat hij terugkeert op het trainingsveld bij AZ. De trainer wil dinsdag eerst zijn staf en spelersgroep toespreken, waarna om 10.00 uur een persbijeenkomst volgt. Tijdens die bijeenkomst doen AZ en Van Basten hun verhaal', zo meldt de club.

'We zijn erg blij met de huidige ontwikkelingen', reageert directeur voetbalzaken Earnest Stewart. 'Marco heeft continu bij ons aangegeven na zijn periode van rust graag op het trainingsveld in Alkmaar te willen terugkeren. Dat heeft hij zondag en maandag nogmaals aangegeven. Tijdens de gesprekken hebben ook wij onze wens uitgesproken om samen door te willen gaan. Toen ook vanuit de medische staf groen licht werd gegeven, is besloten tot de terugkeer.'

Van Basten zat de voorbije weken thuis vanwege gezondheidsproblemen. Geruchten dat hij definitief zou stoppen werden door AZ en het kamp Van Basten vrijdag niet bevestigd. 'De wil om met elkaar door te gaan is er van beide kanten nog steeds', vertelde directeur technische zaken Earnest Stewart destijds nog.

Wel bestond er in het AFAS Stadion al langer de vrees dat er eventueel een breuk zou kunnen komen, omdat de mentale en fysieke problemen van de coach erger bleken dan aanvankelijk werd aangenomen.

Van Basten worstelde met zijn extreme perfectionisme en daar kwam tijdens de voorbereiding de dood van zijn vader overheen. Die combinatie leidde onder meer tot hartkloppingen. Het uitduel met FC Dordrecht van twee weken geleden (3-1 zege) en het thuisduel met SC Heerenveen van afgelopen zaterdag (0-1) sloeg hij over. Assistent Alex Pastoor nam de honneurs waar. Vanaf dinsdag keert Van Basten zodoende terug. 'Dinsdag start de selectie - met Van Basten - de voorbereiding op het thuisduel met PEC Zwolle', besluit de club de verklaring. Zondag is die aftrap om 14.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.