Van Basten: 'In de slotfase hebben we gegokt'

Marco van Basten kon na afloop van de topper tegen regerend landskampioen Ajax (3-1) leven met een nederlaag. De trainer van AZ was tevreden over het spel, maar zag dat zijn ploeg te kort kwam voor een goed resultaat.

'Verliezen is nooit prettig', aldus Van Basten in gesprek met FOX Sports. 'De eerste helft waren we zoekende, maar na de rust kwamen we sterk terug en maken we ook een doelpunt.'

'We zijn lang in de wedstrijd gebleven, Maar op het moment dat we gelijkwaardig waren, kregen we een goal tegen', legt de voormalige topsspits uit. 'In de slotfase hebben we gegokt, waardoor Ajax veel kansen kreeg. In die fase hadden we gelijk kunnen komen maar had Ajax ook afstand kunnen nemen.'