Van Basten: 'Ik kon slapte op het veld niet beïnvloeden'

SC Heerenveen-trainer Marco van Basten zag zijn ploeg zaterdagavond niet de beste wedstrijd tot dusverre spelen. Het elftal kwam vroeg op achterstand te staan en verloor vervolgens met 0-2 van RKC Waalwijk. 'Een heel teleurstellende avond.'

'Het begin van de eerste helft was slap', verklaart Van Basten. 'Er was totaal geen lust om te domineren. Dan kom je achter te staan en zie je geen fijne reactie. In de tweede helft lukte het me ook niet om dat te beïnvloeden.'

'Een heel teleurstellende avond', vervolgt de trainer. 'Het tempo lag laag dus was het gemakkelijk voor RKC om te verdedigen. In de tweede helft hebben we zoveel risico genomen, dat was bijna onverantwoord.'

Uiteindelijk incasseerde Heerenveen in de zestigste minuut de tweede treffer van Florian Jozefzoon. 'We hebben weinig controle in wedstrijden. Dit is de derde thuisnederlaag, dat doet pijn en voelt niet goed.'

Volgende week mag Heerenveen opnieuw proberen tot een overwinning te komen. De Friezen reizen dan af naar Venlo voor de uitwedstrijd tegen VVV. Foto: VI Images