Van Basten: 'Ik blijf strijden voor rechtvaardigheid'

Reacties

Marco van Basten debuteert deze week in Voetbal International als columnist. De vijftigjarige assistent-trainer van AZ zal om de twee weken zijn licht laten schijnen op ontwikkelingen en trends in het nationale en internationale voetbal.

Van Basten: 'Ik blijf strijden voor rechtvaardigheid'

'Vroeger heb ik lang in de belangstelling gestaan', zegt hij. 'Daar had ik op een gegeven moment wel een beetje genoeg van. Later, als trainer, maakte ik het allemaal nog een keer mee. Nu ben ik weer wat meer op de achtergrond terechtgekomen. En dan is het wel weer leuk om af en toe mijn mening te geven. Niet als betweter, maar puur als liefhebber van voetbal in zijn meest pure vorm. Er zijn een hoop dingen die mij bezighouden.'

Een van de beste spitsen aller tijden verlangt onder meer naar meer gelijkheid en zuiverheid op de velden. Hij zal de komende tijd niet alleen enkele spelregels ter discussie stellen, maar draagt ook oplossingen aan die de attractiviteit ten goede komen.

Van Basten ergert zich mateloos aan cruciale fouten die nog steeds gemaakt worden. Hij hekelt de machtspolitiek van de FIFA en pleit voor de invoering van elektronische hulpmiddelen. 'Wil je dat er minder fouten worden gemaakt? Dan kun je de techniek niet langer blijven negeren', vertelt hij deze week. 'Mensen moeten kunnen genieten van de schoonheid van het spel, van het spektakel en de chaos. Je hebt niks aan regels die voortdurend verkeerd geïnterpreteerd worden. Ik leg me er in elk geval niet bij neer. Ik blijf strijden voor rechtvaardigheid.'

Voor de volledige inhoud van VI 21 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.