Van Basten hoeft het Hoedt nu niet meer voor te doen

Reacties

Wesley Hoedt gaf zichzelf na afloop een tien voor de uitvoering van zijn bicycle kick waarmee hij AZ zondag op voorsprong zette tegen FC Twente. Een duel dat de Alkmaarders uiteindelijk ook wonnen (0-2).

Van Basten hoeft het Hoedt nu niet meer voor te doen

'Wesley heeft laten zien dat we hem erg gemist hebben', zei de Alkmaarse trainer John van den Brom na afloop voor de camera van FOX Sports. 'We hebben daarna de voorsprong goed verdedigd. Een pluspunt, als je kijkt naar de laatste weken.'

In de laatste drie wedstrijden was Hoedt er niet bij. 'Maandag heb ik weer bij het tweede gespeeld, dit was wel weer even aanpoten. Gelukkig hebben we het goed volgehouden', keek de verdediger terug op zijn rentree.

Met zijn omhaal leek de hand van Marco van Basten zichtbaar, die op die manier in zijn beste dagen als spits meerdere malen fraai scoorde. 'Marco zei in de rust nog dat hij het me nu niet meer voordoet. Ik kan me herinneren dat ik het bij de A1 op de training ook eens deed. Die bal zal vast wel hoog over zijn gegaan.'

De omhaal van Hoedt was misschien niet eens de mooiste treffer, want ook de aanval die Steven Berghuis opzette mocht er wezen. 'Lopende mensen die in hun kracht komen', beschreef hij de rush van Mattias Johansson en de loopactie van Aron Jóhannsson, die daarna met een subtiele voetbeweging de 0-2 maakte.

'Jammer dat Feyenoord nog een puntje pakte', besloot Berghuis. AZ staat met nog twee wedstrijden te gaan nu drie punten achter op de derde plek en bovendien hebben de Rotterdammers een veel beter doelsaldo dan de Alkmaarders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.