Van Basten: 'Het team heeft tot de laatste snik gestreden'

SC Heerenveen-trainer Marco van Basten stond na het laatste fluitsignaal tegen PSV met de handen in de lucht. Na een aantal lastige maanden was de oefenmeester nu apetrots na de 2-1 zege tegen de koploper.

Van Basten: 'Het team heeft tot de laatste snik gestreden'

'Het team heeft tot de laatste snik gestreden. Dat wordt nu gelukkig beloond', stelde Van Basten tegen Eredivisie Live. Zijn tactiek was een doorn in het oog voor PSV, zeker in de eerste helft. 'We hebben het ze toen moeilijk gemaakt door veel druk te zetten, in de tweede helft lukte dat niet meer.'

'Het werd uiteindelijk een vechtwedstrijd. Met kunst en vliegwerk wisten we te overleven. Wat dat betreft kan ik alleen maar trots zijn. We hebben met alles wat we in ons hadden verdedigd. Met het publiek dat achter ons stond wisten we het klusje uiteindelijk te klaren. Het was geen gemakkelijke opgave, maar dan is het des te mooier om de wedstrijd zo te beëindigen.'

Vooral Yassine El Ghanassy was een belangrijke factor voor de Friezen. Omdat Rajiv van la Parra zich te laat meldde bij de club, kreeg hij de voorkeur. Het bleek een gouden zet; El Ghanassy was met een assist en een doelpunt de man van de wedstrijd voor de Friezen.

'Yassine is een klassieke rechtsbuiten, dat heeft hij vandaag aangetoond. Hij heeft veel kwaliteit, is slim aan de bal en heeft een goede beweging in huis. In de eerste helft was hij heel erg goed', stelde Van Basten, die El Ghanassy uiteindelijk na een uur moest wisselen omdat hij het niet meer kon belopen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's