Van Basten heeft spits en aanvoerder terug voor derby

SC Heerenveen kan zondag in het thuisduel met FC Groningen weer beschikken over spits Alfred Finnbogason. Ook aanvoerder Marten de Roon is weer fit.

Van Basten heeft spits en aanvoerder terug voor derby

Finnbogason liep twee weken geleden een teenfractuur op, maar zit dinsdagavond op de bank bij IJsland, dat het opneemt tegen Cyprus. 'Alfred heeft volop getraind en we hopen dat hij zondag weer inzetbaar is', aldus de medische staf van de Friezen over de 24-jarige spits.

Het gaat de eerste keer worden dat Finnbogason weer bij de selectie zit sinds bekend werd dat hij nog minimaal tot de winterstop in Heerenveen blijft. Een vertrek van de spits, die vorig seizoen 24 keer scoorde, hing de hele zomer in de lucht maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet.

Ook Marten de Roon, dit seizoen aanvoerder onder Van Basten, kan spelen tegen FC Groningen. De 22-jarige middenvelder liep tegen Ajax een hamstringblessure op, maar traint inmiddels weer volop mee. Marco Pappa (25) maakte vorige week zijn rentree in een oefenduel van de beloften. De aanvaller uit Guatemala moet nog wedstrijdfit worden.

Bekijk hier al onze video's